Aanmaken debiteuren (klant)
Previous Topic  Next Topic

Onderhoud debiteuren (klanten):

U keert terug naar het beginscherm en kunt op twee manieren debiteuren invoeren/wijzigen of verwijderen. De eerste manier is door te klikken op [Onderhoud]  (bovenaan het scherm) en vervolgens op [Debiteuren (klanten)].

Of u klikt in plaats hiervan op het volgende icoontje , of via de sneltoets Ctrl+D.

U komt dan in onderstaand scherm:

Op dezelfde manier als uitgelegd in het gedeelte over Artikelen invoeren, wijzigen of verwijderen kunt u dit alles ook doen bij de debiteuren (zie Aanmaken artikelen).

U ziet dat er al wat voorbeelddebiteuren zijn ingevoerd.

De al ingevoerde debiteuren ziet u gerangschikt op debiteurnummer.

Door te klikken op één van de  wit omlijnde tabbladen

die bovenaan uw scherm staan kunt u de debiteurinformatie op diverse manieren gesorteerd of gegroepeerd op uw scherm krijgen. U kunt ook de sneltoetsen gebruiken die vermeld staan: F2, F3, Shift F3 of F4.

Vlak onder elk tabblad ziet u een bijbehorende zoekfunctie staan. U kunt op elk willekeurig moment de eerste paar cijfers of letters van bijvoorbeeld een debiteurnummer of debiteurnaam intypen die u wilt selecteren (blauwe balk springt daar dan gelijk naar toe). Heeft u een fout gemaakt bij het intypen, dan kunt u deze verwijderen met de Backspace-toets.

Voert u  bijvoorbeeld onder het eerste tabblad een debiteurnummer in, gevolgd door Enter, dan krijgt u gelijk alle informatie van deze debiteur op uw scherm.

U kunt dan de betreffende informatie controleren, wijzigen of aanpassen.

Om een debiteur in te voeren klikt u op de button [Toevoegen]. U krijgt dan het volgende scherm te zien:

Wanneer u een nieuwe debiteur aanmaakt, moet u in ieder geval het debiteurnummer, de naam en adresgegevens invoeren.

Nadat u uw debiteuren heeft ingevoerd, kunt u verdergaan met het invoeren van orders.

Ook zult u een pakbon en een factuur willen maken. Hieronder worden deze drie handelingen beschreven.